DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Suntem un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

În România mass-media nu reușeste să-și îndeplinească principala responsabilitate de a informa publicul și acționează în mod repetat ca portavoce a unor interese comerciale și politice, încălcând normele jurnalistice de acuratețe, echilibru și informare completă
Într-o mare de fake news, manipulări și dezinformări, publicul are dreptul la informație relevantă și adevăr.
Îngrijorătoare față de alți ani sunt tentativele de intimidare și control ale ziariștilor independenți, încercarea puterii de a reduce la tăcere vocile critice.
Dincolo de atmosfera politică ostilă, de fenomenul mogulizării, de cenzură și autocenzură, rămâne conștiința fiecărui jurnalist în parte. Azi nu ne mai putem plânge, cu Facebook și rețelele sociale la îndemână. Ele ne oferă un spațiu de exprimare alternativ dificil de cenzurat. Nimeni nu ne poate opri să spunem ce gândim, orice s-ar întâmpla.
Există televiziuni, posturi de radio sau site-uri de știri care își bat joc de meserie și de reguli, dar din fericire avem încă redacții și jurnaliști care oferă conținut de calitate
Chiar dacă ai justiţie corectă, fără presă nu există democraţie.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK