DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Viorica Dancila a demisionat din functia de presedinte al PSD in cadrul CEX al PSD, anunta surse din PSD.

Viorica Dancila a supus votului CEX organizarea unui congres al PSD in luna februarie, insa a suferit o noua infrangere rusinoasa,  doar patru lideri ai PSD au fost alaturi de ea. In acel moment, Dancila a anuntat ca demisioneaza.

Anterior, chiar si sefa ei de campania, Lia Olguta Vasilescu, i-a cerut lui Dancila sa plece din fruntea partidului.

Pucistii au incercat sa il convinga si pe Teodorovici sa demisioneze, insa acesta a refuzat. Pana la urma CEX a decis dizolvarea conducerii PSD. Astfel, Marcel Ciolacu a devenit presedinte interimar.

Opt dintre cei 16 vicepresedinti au demisionat. Printre demisionari se numara Lia Olguta Vasilescu, Carmen Dan, Paul Stanescu si Marian Oprisan.

Sedinta s-a terminat cu putin timp inainte de ora 12 noaptea.

Potrivit unor surse participante la discuție, Viorica Dăncilă a fost extrem de deranjată de afirmațiile pe care le-ar fi făcut europarlamentarul Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu, și șeful PSD Dolj. ”Să spuneți că nu puteți să câștigați alegerile prezidențiale cu o proastă, nu vă face cinste. La europarlamentare ați avut alte interese”, i-a reproșat Dăncilă lui Manda.

După o scurtă pauză, ședința a fost reluată și, de data aceasta, a fost supusă la vot și excluderea Anei Birchall din partid, decizie aprobată cu majoritate de voturi. De asemenea, a fost exclus și Cozmin Gușă. Totodată, și Olguța Vasilescu a anunțat că revine asupra deciziei de a renunța la coordonarea campaniei Vioricăi Dăncilă.

Inițial, după reproșurile pe care Dăncilă i le-a făcut lui Claudiu Manda, Olguța Vasilescu a spus că renunță la funcția de coordonator al campaniei electorale a Vioricăi Dăncilă, Fosta ministră a Muncii a zis că ea a făcut cât a putut și ce a ținut de ea în campanie, mai mult nu poate și dacă este cineva care se pricepe mai bine, ea se dă deoparte.

La Dolj, Viorica Dăncilă a obținut 36,7% din voturi la alegerile de duminică, unul dintre cele mai bune scoruri din țară obținute de PSD. De asemenea, la europarlamentarele din luna mai, PSD a obținut peste 40% din voturi în județ, dar a pierdut în favoarea USR municipiul Craiova. Șefa filialei locale a PSD este Olguța Vasilescu.

Tot în cadrul ședinței CEX, liderii PSD au decis excluderea din partid a parlamentarilor care au votat învestirea guvernului Orban: deputatele Cristina Burciu și Elena Hărătău și senatorul Eugen Gioancă.

De asemenea, primarul Bacăului, Cosmin Necula, a fost exclus și el din partid pentru că a zis că social-democrații se fac de râs cu Viorica Dăncilă.

Deputatul Cătălin Rădulescu a cerut excluderea Anei Birchall și a lui Cozmin Gușă, dar Viorica Dăncilă nu a fost de acord. Șefa PSD le-a spus liderilor din CEX că au exclus ce era de exclus și ca se opresc la cei patru, iar propunerea lui Rădulescu nu a fost mai fost supusa la vot.

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit marţi, la ora 16:00, pentru a analiza rezultatele obţinute în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi pentru a stabili strategia în cazul celui de al doilea tur.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
Loading...