DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat că măsura relaxării măsurilor, dorită pe 15 mai, ar putea să nu mai fie luată, dacă populația se duce la plajă în weekend, la grătar, sau organizează chefuri.

Ministrul precizează că România se află în acest moment într-o tendință descrescătoare, dar este foarte important ca această tedință să se manifeste și în următoarele două săptămâni.

„Sunt mai multe impoteze, dar fiecare dintre acestea depinde de cum ne comportăm până în 15 mai, în sensul în care fiecare dintre noi trebuie să respecte măsurile impuse. Scenariile nu sunt doar chestiuni de plan, de imaginaţie sau de variante teoretice, ţin de viaţa reală, de ce se întâmplă în practică. Dacă vom respecta toate condiţiile, evident că vom implemementa un scenariu benefic, la care ne aşteptăm cu toţii, inclusiv eu, dar, dacă weekend-ul viitor lumea se relaxează, doreşte să meargă la plajă, nu respectă ordonanţele militare, distanţarea socială, tot ceea ce au recomandat spcialişii şi până în 15 mai se vor înregistra creşteri de cazuri, atunci, evident, că din 15 mai nu vor exista scenarii care pot fi discutate de acum. Dacă exagerăm şi mergem să facem grătare, întindem chefurile, mergem fără mască şi mănuşi atunci din 15 mai din păcate nu vom putea relaxa foarte multe măsuri”, a declarat ministrul Vela la Digi24.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
Loading...