DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Miron Bococi are 31 de ani și e din Maramureș. A plecat din România când avea 19 ani, imediat după examenul de bacalaureat. „Mi-au plăcut dintotdeauna caii. Părinții mai aveau cai, în Maramureș, iar după școală mereu ajutam la cai și îmi plăcea colaborarea cu ei”, a povestit Marius Bococi pentru lumeamare.ro.

„Dar nu era ceva frumos pentru viitor, nu era fain să tai lemne din pădure, să le încarci în căruță și să le vinzi, trebuia să fac ceva ca să am o viață mai bună. Mă întrebam totuși ce aș putea face cu caii ca să fie fain. Am avut apoi șansa de a merge să lucrez pe timpul verii în Spania, atras de ideea că locul de muncă era într-un centru de călărie. Așa am văzut o altă formă de a lucra cu caii, de a-i îngriji, de a fi o parte din familie. Afară, dacă moare un cal, e tragedie în casă.

De la ce vedeam eu acolo până la a face ceea ce îmi doream, era o diferență ca de la pământ la stele. Dar nu mi-a fost niciodată frică, întotdeauna am crezut că un om poate înainta până unde îl duc picioarele, nici mai încolo, nici mai încoace. Am început să învăț de unul singur, cum am putut eu. Decizia de a rămâne în Spania a fost foarte importantă, dar n-am zis nimănui ce voiam să fac, că altfel ziceau că sunt nebun. Am dat vina pe bani, că e greu în România, că mai stau pe aici ca să câștig mai bine.

Nici n-am știut de la început că voi face dresaj. Prima mea idee a fost să lucrez, să fac niște bani și cu ceea ce îmi rămâne să învăț, să mă ocup de hobby-ul meu și, daca se dovedește că voi fi bun, să merg mai departe. Am avut noroc că o doamnă mi-a dat o șansă, de a lucra la fermă la ea și de a-mi lăsa caii să experimentez, cu condiția să nu-i bat. Să încerc ce vreau cu ei, dar fără agresivitate, fără violență, așa mi-a spus. Apoi am văzut niște filme cu un dresor american, m-au impresionat așa cum probabil că impresionează pe oricine care vede prima dată o astfel de demonstrație și uite așa a început căutarea drumului meu personal.”

Astăzi, Miron Bococi locuiește lângă Barcelona, are ferma lui și participă la spectacole și show-urilor ecvestre.

Cum reușește el să îmblânzească, atât de magic, caii? Spune că până apare această magie durează „între șase luni și un an de zile, neabuzând de cal și păstrând legătura aceasta foarte fină dintre om și animale, ce poate dispărea oricând. După un an, doi, trei, totul începe să vină de la sine, cu puține semne, cu puțin efort, ei știu cam ce au de făcut, cum te miști, ce le spui.”

Miron Bococi

Miron Bococi Free Style Horse Show by me!! www.irenesuarez.comFashion Photographer · Irene Suárez Studiomas de 115 Millones de visualizaciones, nuestro vídeo ha dado la vuelta al mundo.Video producido, grabado y editado por mí. Irene Suárez Studio.————————————————————————————It has been uploaded in 5 main horses pages and shared thousand of times. And among them, we can count more than 115 millions of total views. I don't have words to describe what we feel. Just want to say THANKS so much to all of you!!!Video by me: Irene Suárez Studio www.irenesuarez.com————————————————————————————Las principales páginas donde está subido para que podáis ver la locura que se ha desatado:- Horses Obsessed: 25.952.131 Millhttps://www.facebook.com/Horsesobsessed/videos- — Palmira, Valle del Cacuca: 37.268.359 Milloneshttps://www.facebook.com/palmiravallecolombia/- Galan CXIX un Andere PREs : 15.641.176 Milloneshttps://www.facebook.com/PferdeFotoSeite/videos- Wonderful Animals: 23.757.894 https://www.facebook.com/WonderfulAnimals/- Horse & freedom : 6.123.097 Millhttps://www.facebook.com/Horses-Freedom-1582258222037777/- Mi facebook: 2.649.157 Mill- Horse Kingdom: 3.261.223 Millones https://www.facebook.com/HorseKingdom/videos- Frases Vaqueras: 760.208 millones Visualizaciones https://www.facebook.com/FrasesVaqueras/videoswww.irenesuarez.com#viralvideo #mironbococi #irenesuarez #horses #horsemanship #videoviral

Publicată de Irene Suarez pe Sâmbătă, 8 octombrie 2016


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
Loading...